RadioShack geeft Luxemburgs toptalent Bob Jungels profcontract

RadioShack geeft Luxemburgs toptalent Bob Jungels profcontract

RadioShack geeft Luxemburgs toptalent Bob Jungels profcontract

Print
Het Luxemburgse wielertalent Bob Jungels heeft zaterdag, op zijn 20e verjaardag, een contract voor twee jaar ondertekend bij RadioShack-Nissan Trek. Hij stroomt door uit de opleidingsploeg Leopard Trek Continental Team.

Jungels is een ex-wereldkampioen tijdrijden bij de junioren. Dit jaar kroonde hij zich tot nationaal kampioen tijdrijden en won onder meer ook Parijs-Roubaix voor beloften.

"Het is altijd mijn droom geweest profrenner te worden dus ik ben heel gelukkig nu", zegt Jungels. "Ik kan alleen maar leren van alle ervaring in deze ploeg. Dit is een grote stap in mijn carrière. Hopelijk kan ik volgend jaar proeven van WorldTour-wedstrijden als de Eneco Tour en de Ronde van Polen. Ik zou ook graag enkele voorjaarsklassiekers rijden."

Volgens teammanager Johan Bruyneel is het profcontract voor Jungels een logische stap. "Aangezien wij een Luxemburgse ploeg zijn, is het normaal dat wij lokaal talent in het oog houden. Bob is de grootste Luxemburgse belofte sinds Andy Schleck. Wij gaan hem alle kansen geven om te leren."


Foto: Bob Jungels was eerder deze week aan de slag op het WK tijdrijden voor beloften.
MEEST RECENT