Topvrouw Electrabel bijt van zich af

Topvrouw Electrabel bijt van zich af

Topvrouw Electrabel bijt van zich af

Print
De ceo van Electrabel, Sophie Dutordoir, gaat in de tegenaanval op de kritiek die het energiebedrijf krijgt. Ze ziet vicepremier Johan Vande Lanotte als de orkestmeester van de aanvallen.

Dutordoir bestempelt de verwijten aan het adres van Electrabel als populistische kritiek vol halve waarheden, georchestreerd door de sp.a-politicus. Ze meldt in de media vandaag onder meer dat ze van Johan Vande Lanotte zelf te horen heeft gekregen dat hij niets tegen het bedrijf heeft, maar dat het electoraal wel nuttig is om er kritiek op te hebben. Dit is niet meer ernstig en onrechtvaardig, zo vindt ze.

De topvrouw van Electrabel doet Vande Lanotte en de regering alvast een suggestie aan de hand om de energieprijzen te verlagen. In plaats van Electrabel te verplichten om een nucleaire bijdrage te betalen die daarna in de staatskas verdwijnt, kan dat geld gebruikt worden om de elektriciteitsprijzen te verlagen.

In een reactie aan VRT liet Vande Lanotte weten dat het hier niet om een of-verhaal gaat. "Electrabel moet en zijn belastingen - de nucleaire rente - betalen en tegelijkertijd concurrentiële prijzen aanbieden. Je kan als bedrijf niet zomaar zeggen 'we gaan geen belastingen meer betalen, en dan kunnen we onze prijzen verlagen'."

Dutordoir gaat er overigens van uit dat Doel 3 en Tihange 2 zullen worden heropgestart.

MEEST RECENT