Kapelse gaat voor digitalisering in de crèche

Kapelse gaat voor digitalisering in de crèche

Kapelse gaat voor digitalisering in de crèche

Print
Kapellen -

In België kan iedereen een kinderopvang starten, zo ook kinderverpleegkundige Caroline Lemmens uit Kapellen. “Ik opende vorig jaar een eigen crèche Het Pippertje in Brasschaat en kan tot wel vijftig kindjes opvangen”, aldus Lemmens. “We hebben er onze handen mee vol.

Daarnaast vergt het runnen van een crèche ook heel wat administratie en communicatie met de ouders. Ik was dan ook op zoek naar een oplossing om dat alles te kunnen vereenvoudigen.”

Caroline wilde af van het handmatig noteren op verschillende lijstjes en zocht een centrale, digitale oplossing. Ze koos twee maanden geleden voor de webapplicatie D-care en ziet nu informatie zoals de actuele bezetting, hoeveel verzorgsters er per groep nodig zijn alsook de gegevens van de ingeschreven gezinnen in één oogopslag. Hierdoor kan ze nu optimaal plannen en in één trek foutloos factureren.

En waar veel crèches nog werken met een heen-en-weer schriftje om dagelijks de dagvorderingen van het kindje te noteren voor de ouders, verloopt de registratie van gegevens met het nieuwe, digitale systeem nu sneller en eenvoudiger. Elke verzorgster in Het Pippertje geeft via een touchscreen verbonden aan een centrale computer met behulp van icoontjes aan wanneer een kindje een bepaalde verzorging gekregen heeft. ‘s Avonds wordt de hele daglijst per email naar de ouders verzonden.

“Dat levert een enorme tijdsbesparing op en werkt ook heel prettig”, vertelt Caroline Lemmens enthousiast. “En nu al veel mensen een computer of smartphone hebben, vinden vele ouders zo’n digitaal overzicht ook erg handig. Natuurlijk missen sommigen het ouderwetse schriftje, maar ik geloof dat dit digitaal systeem de toekomst is. Ook omdat we nu veel meer gegevens vastleggen, bijvoorbeeld als er temperatuur gemeten wordt.”

Ellen De Proos

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio