Negen Vlamingen met MS op expeditie in Peru

Negen Vlamingen met MS op expeditie in Peru

Negen Vlamingen met MS op expeditie in Peru

Print
Op de luchthaven van Zaventem is vrijdagochtend een opmerkelijke expeditie vertrokken. Negen Vlamingen met multiple sclerose (MS) zijn op het vliegtuig gestapt richting Peru om er de Machu Picchu te bedwingen.

“Machu Picchu, we komen eraan”, verkondigden de negen deelnemers, zes mannen en drie vrouwen, vol enthousiasme en energie. Want ondanks hun ziekte zijn ze er klaar voor om grenzen te verleggen. Bovendien is het niet alleen een persoonlijke uitdaging. De negen willen aan de buitenwereld tonen dat het leven niet stopt bij MS en dat ze nog tot heel wat in staat zijn. Ze willen lotgenoten aansporen om te bewegen en sporten. Dat is ook het hele opzet van het project ‘MS Machu Picchu 2012’ van de vzw Move to Sport in samenwerking met de MS-Liga Vlaanderen, op initiatief van de Kontichse kinesist Paul Van Asch.

“Het is verheugend vast te stellen dat dit al heel wat heeft losgeweekt. Er wordt over gesproken, onze Facebookpagina telt al meer dan 600 likes en mensen zijn er mee begaan. Dat is net wat we willen bereiken”, zegt de initiatiefnemer. Tijdens hun bewonderenswaardige tocht naar de Inca-stad worden de negen patiënten begeleid door een medisch en wetenschappelijk team. Onderweg worden de resultaten van hun inspanningen gemeten om te gebruiken voor onderzoek. “Het wordt dus niet zomaar een snoepreisje”, beseft Didier Beghin.

“Maar ik ben er trots op dat ik de uitdagingen en kansen die ik krijg niet langer uit de weg ga. Ik hoop dat we kunnen bijdragen tot een realistischer beeld van de ziekte zodat iedereen beseft dat iemand met MS evenveel waard is als een ander.”

Volg de expeditie ‘MS Machu Picchu 2012’ ook op gva.be.


BAR
Foto: Dirk Van de Velde
MEEST RECENT