60-jarige bakkerij bakt nog in oven uit 1904

60-jarige bakkerij bakt nog in oven uit 1904

60-jarige bakkerij bakt nog in oven uit 1904

Print
Mechelen - Bij bakkerij Buelens op de Liersesteenweg in Mechelen-Noord trakteren ze hun klanten vandaag op bubbels. Op deze 'Dag van de Klant' huurden ze speciaal een cavamobiel in om hun 60ste verjaardag in stijl te vieren.
Grootvader Pieter Buelens, die ondertussen overleden is, nam de bakkerij in 1952 over. "Een zaak die toen haar ronde nog deed met paard en kar, en het brood bakte in een oven uit 1904", vertelt kleinzoon Tom Lauwens (29), die vandaag mee de bakkerij runt. Die oven is ondertussen meer dan honderd jaar oud, en hij doet nog steeds dienst. "Het is een Hein, zeg maar de Rolls Royce onder de ovens. Het is de oudste in de Benelux en zeker de oudste van de stad. Wij bakken er al onze patisserie in. Onze biscuit, maar ook ons zanddeeg en ons bladerdeeg. Je proeft er de ziel in. Zeker bij onze vloerpistolets die wij ook nog in deze oven bakken", vertelt Tom.

De liefde voor het vak heeft hij geërfd van zijn opa, want zelf heeft hij geen opleiding als banketbakker genoten. "Ik heb automechanica gestudeerd", zegt hij. En ook dat is traditie in de familie. Zijn vader Luc (57) is afgestudeerd in elektromechanica. "Maar hij heeft wel een avondopleiding als bakker genoten", geeft Tom aan. Moeder Lieve Buelens (53) is blij dat haar zoon met zoveel enthousiasme mee in de zaak staat. "Klantvriendelijkheid, kwaliteit en netheid hebben wij altijd hoog in het vaandel gedragen, en Tom gaat ervoor. Hij is een perfectionist", zegt ze.

SVH

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio