Kristus-Koningplein onbereikbaar

De tijdelijke doorgang die op het Kristus-Koningplein gemaakt is om aan de werken van het nieuwe politiekantoor en de appartementen daarboven te kunnen, is momenteel geblokkeerd door kermiswagens voor de septemberkermis.

Ook op de rijbaan aan de kant van de KBC en het notariskantoor staan er wagens. De Jozef De Weerdtstraat is daarenboven nog eens afgesloten aan de kant van de August Scheyvaertslaan, wat dus betekent dat deze straat langs geen enkele kant te bereiken is.

Vrachtwagens die moeten lossen bij Aldi geraken niet ter plekke en ook de bewoners van het plein beginnen zich zorgen te maken over de bereikbaarheid in geval van nood.

Er wordt momenteel gekeken voor een oplossing.

Raadslid Erik Bernard ( CD&V) heeft hierover maandag de districtsraad geïnterpelleerd. Daar was iedereen het eens dat de ontstane situatie gevaarlijk kon worden voor de omwonenden en werd er besloten 's anderendaags een vergadering te beleggen met de districtsvoorzitter, de foorkramers en de verkeerspolitie.

De foorkramers hebben tijdens die vergadering beloofd vroegtijdig op te breken en te vertrekken, wat ondertussen ook gebeurd is. De kermis is dus vier dagen vroeger dan gepland voorbij. Er zou in de toekomst ook beter overleg komen tussen het district en de dienst 'markten en foren".

TTSY

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio