Jarige Merthe (15) vlucht voor 25.000 feestvierders op 'Sweet 16'-feest

Het 15-jarige Nederlandse meisje Merthe is samen met haar ouders gevlucht voor haar eigen 'Sweet Sixteen'-party. Het meisje nodigde familie en vrienden uit via een Facebook-event, maar vergat dat evenement privé te maken. Het Nederlandse dorpje Haren, bij Groningen, dreigt deze namiddag liefst 25.000 feestvierders over de vloer te krijgen.

tmas

Het feest kreeg intussen de naam 'Project X Haren', naar een film over vrienden die een legendarisch feest organiseren, en groeide uit tot een hype. Er circuleert een plannetje van het 'festivalterrein', er worden t-shirts aangeboden en enkele Groningse café's organiseren vanavond een afterparty.

Gevlucht

Op dringend verzoek van de politie en de gemeente Haren brengt de familie van Merthe de dag ergens anders door. De gemeente vreest de komst van tienduizenden mensen en de burgemeester van de Groningse gemeente heeft extra bevoegdheden om te kunnen inspelen op ongeregeldheden.

Er zijn inmiddels maatregelen getroffen. De autoriteiten hebben beslist alle fuifnummers die het verjaardagsfeestje willen bijwonen naar een oud voetbalterrein te leiden, zo heeft het Dagblad van het Noorden vrijdag gemeld. De straat waar de jarige woont is afgesloten, er zijn straatnaambordjes weggehaald en er geldt een alcoholverbod op het treinstation.

Livestream

In de Stationsweg in Haren werd een webcam geïnstalleerd. Vanaf 16 uur kunt u het gebeuren volgen via Facebook.

Foto een livestream