Verdachte moord Schellebelle blijft in de cel

In de zaak rond de moord in het Oost-Vlaamse Schellebelle blijft hoofdverdachte Prosper V. in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist. De raadkamer in Dendermonde besliste twee weken geleden voor de derde keer op rij dat de verdachte vrij kon komen onder voorwaarden, maar het parket ging opnieuw in beroep tegen die beslissing.

jrosquin

Slachtoffer Eddy V. werd op 11 juli 2011 doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. De 73-jarige Prosper V. wordt ervan verdacht samen met andere familieleden en kennissen het plan beraamd te hebben, zijn zoon te vermoorden. De twee schutters in de zaak, David C en Sabrina V., hebben bekentenissen afgelegd.

De raadkamer in Dendermonde besliste twee weken geleden voor de derde keer op rij dat de verdachte vrij kon komen onder voorwaarden, maar het parket had opnieuw beroep aangetekend tegen die beslissing. De kamer van inbeschuldigingstelling beslist nu dat Prosper V. toch in de cel moet blijven.

Foto: Geert De Rycke reconstructie van de moord

Vastgoed

Jobs in de regio