VB: "CGKR rechtvaardigt godsdienstig geweld"

"Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding verrechtvaardigt godsdienstig geweld." Dat zegt VB-voorzitter Bruno Valkeniers (foto) in een reactie op de visie van het CGKR over het omstreden anti-islamfilmpje. VB-Kamerlid Gerolf Annemans zal premier Elio Di Rupo (PS) interpelleren om de afschaffing van het CGKR te eisen.

jdewit

Het CGKR had gesteld dat wie het omstreden Amerikaanse anti-islamfilmpje in België vertoont of online zet samen met een haatdragende boodschap, een vervolging door het CGKR riskeert. Dat zint het VB niet.

"Het CGKR heeft een unieke kans gemist om het geweld van opgehitste allochtone jongeren en islamfundamentalisten scherp te veroordelen. Een kans ook om de allochtone (moslim-) gemeenschap duidelijk te maken dat er in het vrije Westen - en ook in België dus - zoiets bestaat als vrije meningsuiting. Een kans om duidelijk te stellen dat godsdienstvrijheid ook betekent dat hun godsdienst en hun profeet het onderwerp van spot of kritiek kunnen uitmaken", zo stelt Valkeniers.

Monthy Python

Hij vraagt zich af "waarom we het CGKR nooit horen wanneer er spotfilmpjes verschijnen over Christus, zoals in de legendarische afleveringen van Monthy Python".

"Door te dreigen met vervolging smoort het CGKR het debat over de plaats van een onverdraagzame islam in onze samenleving in de kiem. Met deze reactie zit het CGKR op dezelfde lijn als de moslimextremisten van Sharia4Belgium. Het CGKR legitimeert met andere woorden religieus geweld", aldus Valkeniers.

Lees ook: CGKR: "Wie anti-islamfilmpje online zet is strafbaar"

JDW

Archieffoto Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER