Winkeliers massaal de straat op

Winkeliers massaal de straat op

Winkeliers massaal de straat op

Print
Mortsel - Het had veel weg van een betoging: de handelaars van Mortsel die dinsdag protesteerden tegen de situatie rond de ondergrondse parkeergarage van het Stadsplein. De winkeliers eisen dat die, na de zoveelste vertraging, zo snel mogelijk open gaat.
Burgemeester Ingrip Pira (Groen) getuigde op het nieuws van de regionale zender ATV begin deze week dat de parking normaal begin september de deuren zou openen. En ze hoopt dat een nieuwe deadline richting eind deze maand gaat. “Maar eigenlijk was er initieel eerst sprake van oplevering in januari van dit jaar hé”, zucht Danny Van Clapdurp, voorzitter van winkeliersvereniging UNIMO. “We zijn nu negen maanden verder en we weten tot op vandaag nog steeds niet waar we aan toe zijn. Alle informatie die we krijgen, vernemen we uit de media. Communicatie is er niet. Onze winkeliers spreken van een schande. De inkomsten voor velen blijven alsmaar dalen.”

Ook Mireille Decoster, die al zo’n 20 jaar de Kousenboetiek in de Pieter Reypenslei uitbaat, kwam mee de straat op om haar ongenoegen te onderstrepen. “Feit dat we met zoveel zijn, bewijst genoeg. Iedereen heeft hier onder te lijden. We zijn altijd erg braaf geweest en hebben veel gepikt en geslikt, maar vandaag kloppen we keihard op tafel.” En wat zijn de eisen? “Simpel: het Stadsplein in sneltempo klaar krijgen anders – ook al opent ze volgende week – gaat er niemand die parkeergarage gebruiken. De klanten beginnen echt wel één voor één af te haken. Ze komen gewoon niet meer. Ook voor hen heeft het lang genoeg geduurd.”

Seppe SLAETS<br />
Foto JVDP

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio