Samenscholingsverbod na nieuwe oproep tot manifestatie

De stad Antwerpen vaardigt op woensdag een samenscholingsverbod uit in Borgerhout omdat er opnieuw per sms is opgeroepen tot een manifestatie tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims', zo meldt ze in een persbericht. Het verbod is geldig tussen 12 en 24 uur in de omgeving van Drink, waar zaterdag al een protestactie uit de hand liep.

drombouts

De stad benadrukt dat het zaterdag niet mogelijk was om een samenscholingsverbod uit te vaardigen, aangezien toen een reuzenstoet en braderij georganiseerd werden op de Turnhoutsebaan. Op het moment dat een groep actievoerders wilde doorbreken richting Turnhoutsebaan, werden ze massaal opgepakt.

GAS-boete

Uiteindelijk werden zaterdag 230 heethoofden administratief aangehouden. Drie onder hen werden ook gerechtelijk aangehouden, onder meer voor verboden wapendracht. Alle gearresteerden mogen nog een GAS-boete, combitaks en/of alternatieve sanctie verwachten.

Tot de manifestatie van zaterdag, die niet aangevraagd was en waar dus geen toestemming voor was gegeven door burgemeester en politie, was eind vorige week opgeroepen per sms.

Aangezien intussen soortgelijke tekstberichtjes zijn verstuurd om woensdagnamiddag opnieuw samen te komen, grijpt de stad nu al in door middel van een samenscholingsverbod. Dat is geldig in de sector die begrensd wordt door (en inclusief) de straten Sint-Elisabethstraat, Korte Zavelstraat, Handelstraat, Onderwijsstraat, Pothoekstraat, Vlagstraat, Guldensporenstraat, Statielei, Turnhoutsebaan, Carnotstraat en Dambruggestraat.

Foto BHUL

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio