"Marokkaanse Antwerpenaars poogden Sharia4Belgium-leden te verjagen"

Marokkaanse Antwerpenaars poogden Sharia4Belgium-leden te verjagen

"Marokkaanse Antwerpenaars poogden Sharia4Belgium-leden te verjagen"

Print
Borgerhout - Een groep van vijftien Marokkaanse Antwerpenaars probeerde zaterdag de manifestanten van Sharia4Belgium te overtuigen om op te krassen. “We zijn het beu dat zij het voor ons verkloten”, zegt een getuige.

De 18-jarige getuige, zelf van Marokkaanse afkomst, had een sms’je ontvangen over de manifestatie in Borgerhout tegen de omstreden film De onschuld van de moslims. “Ik was nieuwsgierig en ben gaan kijken op Den Drink. “Een groep van vijftien tot twintig Marokkaanse Antwerpenaars stapte naar de manifestanten van Sharia4Belgium. Zij vroegen hen dat ze zouden opkrassen omdat ze de braderie en de Reuzenstoet op de Turnhoutsebaan verbrodden. ‘Als je wil betogen, doe dat dan aan de ambassade van de VS en niet hier’, zei een van hen. ‘Laat ons voor de rest met rust.’ Alleen ontaardde de discussie in een vechtpartij waarbij de politie tussenbeide is gekomen en iedereen heeft opgepakt.”

"Enkel extremistische moslims goede moslims"

Volgens de getuige bestond de groep van manifestanten tegen Sharia4Belgium uit twintigers die een hogere opleiding hebben gehad. “Sharia4Belgium is hypocriet. Ze leven zelf de sharia (islamitische wetgeving, red.) niet na. Bovendien verwijten ze andere mensen geen goede moslim te zijn. Ook ik kreeg dat al te horen. Ik heb geen baard, ik kleed mij westers en ga wel eens naar een discotheek. Voor Sharia4Belgium zijn alleen extremistische moslims goede moslims en daar komen wij tegen in opstand.”

Vechtpartij

Ali El Moussaoui was zaterdag aanwezig. Hij werkt voor de organisatie Samenlevingsopbouw. “Ik probeerde mensen te overtuigen om niet deel te nemen”, zegt hij. “De vechtpartij was een gevolg van een uitlating door iemand van Sharia 4Belgium over een meisje dat aanwezig was op de manifestatie. De broer van het meisje pikte dat niet en pakte de aanhanger van Sharia 4Belgium aan. Daarna is de politie opgetreden. Er waren wel veel oudere Marokkaanse mannen aanwezig om de manifestanten aan te sporen om weg te gaan.”

SVW

Foto: BHul

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio