Oorzaak brand met twee doden in Etterbeek nog niet duidelijk

Bij een zware woningbrand in Etterbeek zijn maandagavond een man en een vrouw om het leven gekomen. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van de Brusselse brandweer. Er bestaat nog geen duidelijkheid over de oorzaak Dat meldt het Brusselse parket.

jrosquin

De branddeskundige van het parket heeft al één brandhaard ontdekt op het gelijkvloers maar heeft nog niet kunnen uitmaken of het vuur werd aangestoken.

De brand ontstond rond 23.15 uur in de Froissartstraat, ter hoogte van het Park Leopold Ziekenhuis. Een dertigtal brandweerlui en vier brandweerwagens moesten ter plaatse komen om het vuur tegen 01.00 uur geblust te krijgen.

Twee bewoners, een 70-jarige vrouw en een 51-jarige man, lieten in de brand het leven. De vrouw zou omgekomen zijn door verstikking, over de doodsoorzaak van de man bestaat nog geen duidelijkheid.

Derde persoon gewond

Een derde persoon, MR-kandidate Odette Vandystaat, sprong van de derde verdieping van het gebouw naar beneden en werd met brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek. Er bestond enige tijd verwarring over het lot van een vierde bewoner maar intussen is gebleken dat die in het buitenland op vakantie was.

Naar aanleiding van de brand kondigde de gemeente Etterbeek het gemeentelijk noodplan af. Een veertigtal mensen werd voor de nacht ondergebracht in het ziekenhuis, waar ze verschillende kamers ter beschikking kregen. Een deel van hen kon omstreeks 02.00 uur weer veilig naar hun woning.

Vastgoed

Jobs in de regio