Belgen op geblokkeerd cruiseschip naar huis

De Belgische passagiers van een cruiseschip dat sinds donderdag in de haven van Marseille geblokkeerd lag omwille van onbetaalde facturen, zijn de voorbije dagen naar huis kunnen gaan. Dat werd maandag vernomen bij de Belgische maatschappij All Ways..

fvranckx

De MV Athéna kwam donderdag aan in Marseille en zou een cruise op de Middellandse Zee maken. Op 25 september zou het schip opnieuw aanmeren in de Franse badstad. Het vaartuig, eigendom van de Portugese reder Classic International Cruises, werd gecharterd door All Ways, die cruises voor passagiers uit de voornaamste Belgische steden organiseert.

Het schip mag van de Franse justitie de haven niet verlaten omwille van onbetaalde brandstoffacturen, aldus de maritieme gendarmerie. "We werden voor een voldongen feit geplaatst", aldus marketingverantwoordelijke Virginie Declercq van All Ways.

Negentig procent van de 285 passagiers op de Athéna zijn vrijdag met een vliegtuig naar België gevlogen. De anderen namen zaterdag de trein, aldus Declercq. De maatschappij zal contact opnemen met de klanten. Ze zullen integraal vergoed worden.

In de haven van Marseille ligt nog een schip van de Portugese rederij geblokkeerd, de Princess Danae, omwille brandstoffacturen en niet uitbetaalde salarissen van de bemanning. De bemanningen van beide schepen zijn maandag nog steeds aan boord, aldus de gendarmerie.

Belga Archieffoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER