1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

"Mijn man wil make-up gebruiken, welke producten kan ik hem aanraden?"

"Beste Peggy, mijn man wil ook make-up gebruiken, kan hij dezelfde producten als mij gebruiken?"

mgeysmans

Er zijn steeds meer beautyproducten voor mannen verkrijgbaar. Vooral in het verzorgingsgamma is er een groot aanbod; hydraterende dagcrèmes, anti-rimpel verzorging, scrubs, maskertjes tot zelfs de meer specifiekere producten als crèmes voor een plattere buik!

Anno 2012 werkt de man ook meer aan zijn teint. Persoonlijk ken ik best veel mannen die regelmatig een 'zonnebankse' doen.

Vroeger was het absoluut not-done als man om make-up te gebruiken. Tegenwoordig kijkt men er minder van op, en gebeurt het vaker dat een man zich, hetzij miniem, opmaakt. Denk aan de zakenman die een belangrijke presentatie moet geven en zijn zenuwen wil 'verbergen'. Het gebeurt dat hij zich door een make-up artist een natuurlijke foundation en mattifierend poeder laat aanbrengen, om zo de zweetdruppeltjes te verdoezelen.

Waar make-up bij een vrouw gezien mag worden is dit bij de man net het tegenovergestelde. Daarom is het aan te raden om producten te gebruiken die speciaal voor mannen ontwikkeld zijn.

Wat mag en kan er in de toilettas van de man zitten?

* een scrub: om de dode huidcellen te verwijderen en er weer 'proper en stralend' uit te zien! Clinique heeft een erg fijne scrub voor mannen.

* een hydraterende crème: kies er een die bij je huidtype past

* een getinte crème of een matte zelfbruiner of mat bronzingpoeder zoals bv. de Terracotta for men van Guerlain. Zeer belangrijk dat deze producten mat zijn, tenzij je wilt dat je man er als een discobol bijloopt!

* Een concealer of camouflageproduct: om pukkeltjes, scheerwondjes of kringen te camoufleren. Let wel, deze moet dezelfde tint als de huid hebben om een zo natuurlijk mogelijk effect te krijgen.

* Een wenkbrauwgel: om die stugge haren in model te kammen. Budgettip: gebruik een gereinigde oude tandenborstel, spray er vanop een afstand haarlak op en kam je haren in model. Epileer je wenkbrauwen niet beste man! Tenzij je nog moet optreden als dragqueen....

* Een lipbalm: weg met die vieze velletjes en droge lippen! Gebruik een goed voedende, hydraterende lipbalm met een SPF (zonnefactor)

Voor de wat rijpere man is er genoeg keuze uit anti-verouderingsproducten. Deze vind je o.a. bij het merk Clarins.

Meer info: www.peggytimmermans.be

Heb je zelf vragen voor één van onze experten? Stuur je vraag dan snel naar info@she.be.

MEER OVER Mode & Beauty