Belgische volleyvrouwen op één zege van EK, mannen verliezen

Belgische volleyvrouwen op één zege van EK, mannen verliezen

Belgische volleyvrouwen op één zege van EK, mannen verliezen

Print
De Belgische nationale volleybalploeg bij de vrouwen heeft zaterdag in Sporthal De Lange Munte in Kortrijk een 3-0 zege geboekt in zijn vijfde EK-kwalificatiepartij tegen Montenegro. De setstanden waren 25-5, 25-18 en 25-13, de wedstrijd duurde amper 55 minuten.

Vrijdag al had de selectie van coach Gert Vande Broek gestunt tegen Frankrijk, dat zaterdag Slovenië met 3-0 klopte. Zondag wordt de EK-kwalificatiecampagne afgesloten. België treft Slovenië, Frankrijk ontmoet Montenegro.

De groepswinnaar plaatst zich voor het EK 2013 in Duitsland en Zwitserland. De nummer twee speelt barrages. In de stand hebben België en Frankrijk elk twaalf punten. Als België zondag met 3-0 wint van Slovenië, plaatst het zich rechtstreeks voor het EK (met een beter setgemiddelde dan de Fransen).

De Belgische volleymannen liepen zaterdag in hun vijfde EK-kwalificatiewedstrijd in groep B tegen een 3-1 nederlaag tegen Estland aan. De Esten haalden het in Tallinn met 17-25, 25-22, 25-22 en 25-20. Daardoor doet België een slechte zaak in de stand.

Eerder op de avond haalde Nederland het in dezelfde groep immers met 3-0 van Israël. België, dat zijn eerste nederlaag in de EK-kwalificatie leed, zakt na dit verlies naar een met Estland gedeelde tweede plaats in de stand. Beide landen heben negen punten, één minder dan Nederland. Israël heeft slechts twee puntjes.

De groepswinnaar plaatst zich voor het EK in Polen en Denemarken. De nummers twee werken nog barrages af. Zondag treffen de Belgen Israël en botst Estland op Nederland. Het wordt bang afwachten tot zondag om te weten of België eerste, tweede of derde wordt. In het laatste geval is ze helemaal uitgeschakeld.

MEEST RECENT