Boonen: "Zou graag nog één rit winnen in de Tour"

Boonen: Zou graag nog één rit winnen in de Tour

Boonen: "Zou graag nog één rit winnen in de Tour"

Print
Tom Boonen staat op de drempel van twee belangrijke afspraken. Zondag verschijnt hij met Omega Pharma - Quick-Step aan de start van het wereldkampioenschap ploegentijdrijden, één week later volgt de wegrace, een wedstrijd waarin de Antwerpenaar een gooi wil doen naar een tweede wereldtitel. Maar ook de Tour houdt Boonen nog bezig.

"Op het WK in Mendrisio kwam er niet uit wat er mogelijk in zat. Daar had ik kort kunnen zijn", antwoordt Boonen op de vraag of er een tweede wereldtitel had ingezeten. "Voor de rest heb ik veel pech gehad. Ik miste er twee waarin ik veel kans maakte: Geelong en Kopenhagen. Tegen blessures heb je nu eenmaal geen verhaal."

"Ik heb als renner nog weinig doelen over. Net omdat die zo dun gezaaid zijn, worden die heel groot. Misschien wordt Valkenburg wel mijn allerlaatste kans. Want Ponferrada is poeplastig, dat geldt allicht ook voor Firenze. En dan zal het wijd gedaan zijn, denk ik."

Maar is er ook nog altijd die Ronde van Frankrijk. "Ach, die koers… Dat is te veel stress om gezond te zijn. Weet je wat ik graag nog eens verwezenlijkt zou zien? Voor ik stop zou ik graag nog eens één rit winnen in de Tour. Om die koers nadien helemaal van me af te schuiven."

Lees het hele interview waarin Boonen ook vertelt over de mogelijke komst van Mark Cavendish naar zijn ploeg en de zaak Armstrong in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

GV

Foto Photo News

Meer sportnieuws