Vlaamse overheid duwt door met banaan

Print
Boom -

Na een extra jaar van geduld oefenen kondigt de aanvoer van het eerste materiaal aan de Kleine Paependaelenlaan in Reet de langverwachte komst van de 'banaan' aan.

Volgens de oorspronkelijke planning was het de bedoeling dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid begin dit jaar al had laten aanvatten met de bouw van de zogenaamde banaan.
Die verbinding tussen Krekelenberg en de westkant van de A12 gaat de doortrekking vanaf de oostkant van de A12 tot de N171 op de grens van Reet met Aartselaar vooraf en moet deze beide gemeenten verlossen van veel doorgaand verkeer tussen Kontich en Boom. Omdat de onteigeningen nog niet volledig afgehandeld waren en een deel van het 1250 meter lange traject nog een archeologisch onderzoek moest krijgen, zullen de plannen uiteindelijk nog een jaar langer op uitvoering hebben liggen wachten. Voor de zomer was de aanbestedingsprocedure al opgestart.

"De aanleg van de banaan wordt geraamd op ongeveer tien miljoen euro. Het benodigde budget ervoor is ook opgenomen in het goedgekeurde programma voor volgend jaar. Op 25 oktober wordt het dossier aanbesteed aan een aannemer. We hopen dat het dan begin maart volgend jaar effectief opstart. Zoals gebruikelijk gaan de nutsmaatschappijen vooraf al aan het werk. Omdat er aan de Kleine Paependaelenlaan een knooppunt van nutsleidingen ligt, moeten ze er ruim op voorhand opstarten", geeft woordvoerster Erika Decorte van het AWV Antwerpen aan. JVdPo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio