Burgemeester Stany De Rechter opnieuw lijsttrekker voor Gemeentebelangen

De lokale partij Gemeentebelangen in Stekene heeft haar lijst van 25 namen klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Huidig burgemeester Stany De Rechter (50) mag opnieuw de lijst trekken. Voorzitter van de gemeenteraad Arnoud Heyse (72) duwt de lijst van Gemeentebelangen.

redactie

De leeftijden van de kandidaten schommelen tussen 28 en 78 jaar. De benjamin is Pieter De Witte, fractieleider in de gemeenteraad. De senior van de lijst is gewezen schepen van Openbare Werken Frans Windhey. Hij kan een serieus gemeentelijk politiek palmares voorleggen. Windhey is al 48 jaar gemeenteraadslid. De helft van die tijd bekleedde hij een schepenambt.

Opgemerkte nieuwkomer op de lijst van Gemeentebelangen is Evy Huyghe (35).

Zij was vroeger gemeenteraadslid voor Open Vld in buurgemeente Sint-Gillis-Waas. In 2010 nam ze daar ontslag wegens verhuis naar Stekene.

BV van de lijst is Gunter Van Campenhout (40). Samen met Peter Van Laet vormde hij destijds het duo Mama's Jasje. Van Campenhout is geen beginneling in de politiek. Het is al de derde keer dat hij opkomt voor de gemeenteraadsverkiezingen en zetelt ook al twaalf jaar in de gemeenteraad van Stekene.

YV

Foto: Stefaan Van Hul

MEER OVER Stekene

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio