N-VA in zeven atv-debatten

N-VA in zeven atv-debatten

N-VA in zeven atv-debatten

Print
"De N-VA komt aan bod in zeven van onze acht tv-debatten." Dat meldt atv naar aanleiding van de misnoegdheid die bij de partijtop was gerezen.

Vandaag meldde uw krant dat de N-VA en ook VOKA verontwaardigd zijn over de verdeling van de partijen over de verkiezingsdebatten op atv. Uit het voorstel voor een zendschema dat alle partijen ontvingen, blijkt dat in de acht tv-debatten de N-VA minder aan bod komt dan de Stadspartij (sp.a/CD&V), Vlaams Belang en Groen. De partij is niet uitgenodigd voor het debat over de haven en economie.

Atv-hoofdredacteur Hans Hellemans begrijpt de commotie niet. "Het uitgangspunt van onze debatten is om zoveel mogelijk verschillende partijstandpunten te laten vertolken door zoveel mogelijk verschillende politici. Er zijn in totaal acht uitzendingen, en in zeven ervan is de N-VA vertegenwoordigd. Ik heb daarover een gesprek gehad met de campagneleider van de N-VA en had na afloop de indruk dat dat in de beste verstandhouding was verlopen."

Bart De Wever bevestigt het ongenoegen en zegt dat de Antwerpse afdeling van zijn partij nog niet heeft beslist of ze wil deelnemen aan de atv-debatten.

Lees hier: Rel tussen N-VA en atv over zendschema

LM

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio