Lokeren

Jongeren naar ziekenhuis na (alweer) zinloos geweld

Wat gescheld tussen twee groepen kinderen eindigde in een vechtpartij met twee gewonden. Het is het derde soortgelijke incident in goed een jaar tijd.

ikerremans

Het begon onschuldig. Op het speelterrein in de Schrijverswijk waren twee groepen kinderen woensdagnamiddag aan het spelen. Enkele minuten later werden twee jongeren zo hard aangepakt dat ze voor verzorging in het AZ Lokeren moesten worden opgenomen.

“Er werd wat heen en weer geroepen tussen het groepje allochtonen en het groepje autochtonen, tot het latere slachtoffer besliste om niet meer te reageren. Toen hij zag dat de allochtone jongeren aan het bellen waren, rook hij onraad en trok met zijn vrienden naar een ander plein. Ze werden gevolgd en wat later kreeg het groepje allochtonen versterking, wellicht twee oudere broers tussen 18 en 20 jaar. Zij pikten L. uit het groepje, gooiden hem op de grond en schopten hem. Een vriend kwam te hulp en werd eveneens geslagen. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging maar moesten er niet blijven”, vat politiewoordvoerder Rudi De Clercq het incident samen.

Het is de niet eerste maal dat autochtone jongeren slachtoffer zijn van zinloos geweld in Lokeren. Tijdens de paasvakantie werd een groep leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege gepest door drie Marokkaanse jongeren, ze werden uitgescholden voor racisten en daarna aangevallen. Een van de leerlingen werd met een hersenschudding opgenomen.

In juni vorig jaar kreeg een jongeman in het Josephine-Charlottepark flinke meppen met een boksbeugel, met een dubbele neusbreuk tot gevolg. Aanleiding was een sigaret. Het scenario is altijd hetzelfde.

“Het begint met iets banaals, er komt versterking bij en dan ontstaat een vechtpartij. De dader van het incident in het Josephine-Charlottepark hebben we kunnen opsporen. Van de andere vechtpartij hebben we een sterke vermoeden maar geen bewijslast. Ook nu zoeken we naar de daders”, beklemtoont de politie.

DVR Foto Geert De Rycke