Sp.a komt niet op bij gemeenteraadsverkiezingen

Sp.a komt niet op bij gemeenteraadsverkiezingen

Sp.a komt niet op bij gemeenteraadsverkiezingen

Print
Sp.a komt niet op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Puurs. De Bornemse oppositieleider Rony Cuyt is te zwaar ontgoocheld in de sp.a-afdeling.

In Puurs doen op 14 oktober zes partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zijn CD&V, Vlaams Belang, N-VA, Groen, Positief Puurs en Open Vld. Sp.a is daar niet bij. Rony Cuyt, die al decennialang constructieve oppositie voert in Bornem en daar zelfs kandidaat-burgemeester is, weigert in Puurs een lijst te vormen.

“Ofwel doen we mee met een sterke lijst, ofwel doen we niet mee. En we hebben nu beslist dat we niet meedoen. Er zijn enkele jonge mensen die graag voor sp.a zouden opkomen, maar ze zijn er nog niet klaar voor. In 2018 zal sp.a er wel staan”, zegt Cuyt.

De Bornemse oppositieleider is zwaar ontgoocheld in de sp.a-afdeling. “Ons gemeenteraadslid Wim Borms is bijna nooit naar de gemeenteraad gekomen. Of ik mij schaam om nog op te komen? Ja, natuurlijk. Onze stoel is altijd leeg gebleven. Borms heeft zijn verantwoordelijkheid niet opgenomen. Hij wilde dit keer opnieuw deelnemen onder de naam sp.a, maar daar hebben we een stokje voor gestoken”, zegt Cuyt.

Wim Borms zei vorig jaar in uw krant dat hij niet naar de gemeenteraad kwam omdat hij een gezin met zes kinderen moet onderhouden en in de gemeenteraad toch niets te zeggen heeft. Toch komt hij dit jaar opnieuw op, maar dan op de lijst Positief Puurs.

Lees ook: Open Vld en Positief Puurs komen apart op

Christof Willocx
Foto Joris Herregods

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio