Doek voorgoed gevallen voor 'Borsten en Billen'

In alle stilte is het doek gevallen voor de vleeshandel Almar aan de Boechoutsesteenweg in Borsbeek. Ongetwijfeld doet haar bijnaam 'Borsten en Billen' bij meer mensen een belletje rinkelen. In de glorieperiode werkten er zestig mensen bij het bedrijf.

jatimmermans

Het was de familie Bertels, eind vorige eeuw bekend om haar sportieve prestaties in het watersportwereldje, die in 1953 aan de Boechoutsesteenweg van start ging met de kleinhandel in wild en gevogelte.

Zeker in de jaren vijftig en zestig van vorige eeuw deed de slogan Borsten en Billen als blikvanger heel wat opzien baren. Ze deed zelfs de echte naam van de firma, de nv Berco, in de vergetelheid belanden, hoewel die zelfs in grote letters op de voorgevel stond. Ook naar de Boechoutsesteenweg wordt vaak verwezen als Borsten en Billen, wanneer een wegbeschrijving wordt gegeven.

Terwijl de naam en de slogan op de voorgevel zijn blijven staan, kwam de vleeshandel een twaalftal jaar geleden wel in handen van Alfons Mariën, die er tot dan ook al werkzaam was geweest. Dit voorjaar is evenwel het doek over de zaak gevallen. "Het is tot een sluiting gekomen om twee redenen. Enerzijds stond er geen volgende generatie klaar, anderzijds liep het al een tijdje minder. Ik heb nog even uitgekeken naar een overnemer, maar ook dat is niets geworden", wil hij kort kwijt.

JAN VAN DE POEL

Foto Dirk Van de Velde

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio