Onrust over Mechelse taxitarieven

Onrust over Mechelse taxitarieven

Onrust over Mechelse taxitarieven

Print
Mechelen - Sinds begin deze maand moeten taxibedrijven in Mechelen zich aan nieuwe tarieven houden. Die zijn duidelijk voor de particuliere klanten. Maar voor bedrijven die kortingen afdwingen is er voorlopig geen regeling en dat zorgt voor onrust in de sector.
Wie in de Dijlestad een taxi neemt, betaalt een basistarief van 2,50 euro. Daar komt binnen Mechelen 1,70 euro per afgelegde kilometer bij. Daarbuiten, bijvoorbeeld voor een rit naar de luchthaven van Zaventem, is het tarief dat in samenspraak met de stad werd vastgelegd 2,50 euro per kilometer. "Eindelijk maken wij daarmee een einde aan de prijzenoorlog die woedde onder de bedrijven, en aan de woekertarieven die werden gevraagd aan de klant", reageert Patrick Ninite van N-Taxi, met ruim twintig wagens het grootste Mechelse taxibedrijf.

Ninite: "Voor een rit van het station naar de Grote Markt betaalden mensen soms tot 20 euro, en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn." Volgens hem wacht de stad nu nog de belangrijke uitdaging om iets te doen aan het te kleine aantal staanplaatsen. "Zeker aan het postkantoor is daar volgens mij plek voor. Nu moeten wij op het Sint- Romboutskerkhof staan. Daar komt geen kat."

Ook zijn collega Kris Kinjet (foto) van Central Taxi vindt dat er plaatsen mogen bijkomen. "En er moet dringend een regeling voor bedrijven komen. Die is ons beloofd door de dienst lokale economie van de stad. Die zou de bedrijven aanschrijven, maar wij hebben nog niets gehoord. Om concurrentieel te blijven, zijn voordeliger tarieven dringend nodig. Anders rijden we straks enkel nog ritjes rond de toren en gaan wij failliet", vertelt hij.

Om aan de nieuwe regels van de stad te ontsnappen, zijn er al bedrijven die een vergunning hebben aangevraagd in gemeenten buiten Mechelen. Zo kunnen ze toch nog aan voordeeltarieven ritten verzorgen voor het bedrijfsleven.

SVH

Foto Evelien De Jonghe

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio