Aldi lonkt naar garage Verbist

Aldi lonkt naar garage Verbist

Aldi lonkt naar garage Verbist

Print
Edegem - Supermarktketen Aldi heeft haar oog laten vallen op de site van garage Verbist aan de Wilrijkstraat om er een Edegemse vestiging te bouwen. Anders dan op andere plaatsen zou die een halfondergrondse parking krijgen.

De zaakvoerders van garage en pechverhelpingsbedrijf Verbist op de hoek van de Wilrijkstraat met de Drie Eikenstraat geven liever geen commentaar bij de plannen. Feit is dat Aldi een bouwvergunningsaanvraag heeft ingediend om hun bedrijf en twee aanpalende woningen te slopen, om er vervolgens een supermarkt op te trekken.

Nieuw concept

“Dat moet dan een eigentijdse winkel volgens ons nieuwe concept worden”, stelt Frank Vissers op de hoofdzetel van de discounter in Rijkevorsel. Naast een stijlvolle ingang met opvallend ‘A’-logo boven de deur houdt dat meer overzicht in en meer licht in de winkel zelf. In onze regio is dat concept onder meer bij de vernieuwing van de vestiging in Aartselaar geïntroduceerd.

Opvallend aan het plan voor de Edegemse vestiging is de visie op de parking. Naast twintig bovengrondse plaatsen is er ook ruimte voor 72 ondergrondse staanplaatsen. “In de Brusselse regio, waar er minder ruimte voorhanden is, hebben we het concept van een half verzonken parking al eens toegepast. In Vlaanderen is dit vrij nieuw”, stelt Frank Vissers.

Het openbaar onderzoek van de aanvraag loopt tot 19 september. Daarna moet Edegem de knoop doorhakken. “We pinnen ons qua timing nergens op vast”, klinkt het nog bij Aldi.

Burgemeester Koen Snyders (CD&V) laat verstaan dat Edegem niet enthousiast is over het plan. “Onder meer het UZA, Revarte en het tuincentrum brengen al veel verkeer naar die buurt. We betwijfelen of dit erbij nog wel kan”, stelt hij.

Jan Van de Poel

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio