"Arnault heeft grote industriële ambitie in België"

Burgemeester Armand De Decker van Ukkel is ervan overtuigd dat de Franse multimiljardair Bernard Arnault omwille van "een grote industriële ambitie" in België de Belgische nationaliteit heeft aangevraagd.

ikerremans

"Zijn beslissing is van industriële, niet van fiscale aard", zo stelde De Decker maandag. Volgens de MR-burgemeester kwam Arnault hem in november vorig jaar opzoeken om hem op de hoogte te brengen van zijn voornemen om domicilie te zoeken in Ukkel. "Dat is in december gebeurd", voegt De Decker toe.

Een maand tot anderhalve maand geleden kwam De Decker te weten dat de baas van het luxeconcern LVMH de Belgische nationaliteit had aangevraagd. "Maar dat is niet om fiscale redenen", stelt De Decker, die overigens meent dat de Fransman meer belast zou worden als Belgisch dan als Frans staatsburger. "De reden is een grote industriële ambitie in België", zonder twijfel samen met zijn vriend Albert Frère, aldus de burgemeester.

Arnault zelf ontkent dat hij om fiscale beweegredenen Belg wil worden. De aanvraag is omstreden, omdat de Franse president François Hollande een heffing van 75 procent wil invoeren op inkomens van minstens één miljoen euro.

Foto EPA

Vastgoed

Jobs in de regio