1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Ontsnapte kangoeroe dwaalt door Itegem

Brandweer en politie hebben maandag een niet-alledaagse zoektocht opgezet. Een losgebroken kangoeroe doorkruiste urenlang het centrum van Itegem, maar was snel genoeg om zich niet te laten vangen door het schepnet van de brandweer.

Bert Provoost

Ook in de nacht van maandag op dinsdag kwam een oproep binnen van mensen die het dier in de buurt gezien hadden, maar weer lukte het niet om het te vangen. De Itegemse Skippy heet eigenlijk Louis en is eigendom van een lokale dierenliefhebber.

Als een pijl

Het schuchtere dier is afkomstig van een privépersoon uit de buurt. De eerste oproep kwam maandagmorgen rond 6u binnen. De kangoeroe werd gesignaleerd op het Sint-Guibertusplein, het dorpsplein van Itegem. Het dier huppelde haastig rond en was duidelijk zenuwachtig. Later zagen anderen het dier in de Heibergstraat en rond 8u in de Schoolstraat. Om 8.30u werd het dier bijna gevangen. Een buurtbewoner had het dier in de Dulft in een tuin, die grotendeels afgesloten was met hekwerk, kunnen leiden. Maar weer kon het dier ontsnappen, ondanks de hulp van brandweer en politie.

Het opgejaagde dier schoot als een pijl uit een boog weg door de Dulft richting Professor Verbiststraat. De politie en de brandweer gingen het dier achterna. Maar aan het lokaal van de Chiro raakten ze het spoor bijster. Het dier vluchtte waarschijnlijk in de richting van de Langendijk weg.

Bij de politie wachtten ze de rest van de dag op nieuws van het dier, maar een nieuwe melding bleef uit. "Waarschijnlijk is de kangoeroe ergens op een rustige plek aan het uitblazen van de bewogen ochtend", zei Marc Daems, hoofdinspecteur van de Heistse politie, maandag nog. Pas in de nacht van maandag op dinsdag kwam dan een nieuwe oproep binnen.

Onze journalist ging mee op kangoeroejacht en kon deze beelden schieten. Lees meer in de dinsdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost Foto's Bert Provoost, Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio