Ontmoetingscentrum De Kettinghe geopend in Heffen

Print

Ontmoetingscentrum De Kettinghe geopend in Heffen

Mechelen - Heffen heeft haar eigen ontmoetingscentrum, De Kettinghe. Honderden bezoekers kwamen het zondagnamiddag mee inhuldigen.
De oude parochiezaal ging eind 2010 onder de sloophamer om plaats te maken voor een modern complex.

De Kettinghe, de naam die het nieuwe ontmoetingscentrum meekreeg, heeft een eigen Heffense historiek. Vroeger hing een ijzeren ketting over de Zenne, die in de vroegere middeleeuwen een van de belangrijkste waterwegen was in Brabant. Mechelen hief toen tol op de waterwegen, in Heffen aan de brug waar de ijzeren ketting was gespannen.

Het ontmoetingscentrum heeft 800.000 euro gekost, is 235 vierkante meter groot. Het beschikt over een grote zaal voor 188 personen, een kleine vergaderzaal van 16 personen, een moderne keuken en aangelegde buitenruimte met grasplein om te verpozen en een petanquebaan om een balletje te gooien.

Bijzonder aan dit project is dat het de steun kreeg van het Europese project PURE Hubs. Het project wil het platteland en de stad dichter bij elkaar brengen. Het leggen en ontwikkelen van knooppunten tussen de kern van de stad Mechelen en het platteland (Leest, Heffen en Hombeek) staat daarbij centraal. PURE Hubs helpt ondernemers op het platteland om bijvoorbeeld hun producten (ijs, hertenvlees, groenten) die ze nog zelf maken, te promoten.
Zij hebben een afzetmarkt die heel dichtbij ligt en we leven hier op een boogscheut van nog een honderdtal actieve landbouwers. We willen dat vele Mechelaars de weg vinden naar deze mooie natuurplekjes. Met het nieuwe label Mechels Natuurlijk moet dat wel lukken, zegt Leefmilieuschepen Marina De Bie (Groen).

LDN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio