Wijk Steenakker zit met oversteekplaats in maag

Print
Mortsel - In de Mortselse wijk Steenakker langs de Liersesteenweg is lang niet iedereen te spreken over de komst van de nieuwe tramlijn die Mortsel met Boechout verbindt. De oversteekplaats aan Heldenhuldelaan is een ware doorn in het oog.
Als bezorgde vader van een elfjarige dochter die met de fiets naar school rijdt, vraagt bewoner Marc Van Vlem uit de Drabstraat aanpassingen aan de oversteekplaats aan de Liersesteenweg, die de Heldenhuldelaan verbindt met de Borsbeeksebinnenweg.

"Nu tram 15 over de Liersesteenweg rijdt en het nieuwe schooljaar een week ver is, zijn heel wat inwoners van onze wijk al tot de conclusie gekomen dat deze oversteekplaats uiterst gevaarlijk is. Dagelijks moeten hier tientallen fietsende schoolkinderen de oversteek wagen. Maar bij die beweging zitten ze als het ware geprangd tussen het autoverkeer op de Liersesteenweg en het tram- en busverkeer op de trambedding. Aangezien de bussen en trams er altijd voorrang hebben, levert dit hallucinante verkeerssituaties op. Daarom verwachten we dat het hier jammer genoeg tot ongevallen komt. In situaties als deze zijn verkeersongevallen meestal met dodelijke afloop", benadrukt hij in een oproep naar het Mortselse stadsbestuur en het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).

De Mortselse burgemeester Ingrid Pira (Groen) is het probleem alvast niet onbekend. "Ik heb de verkeerspolitie enkele dagen geleden op de hoogte gebracht van meldingen over de oversteekplaats aan de Heldenhuldelaan. Ze heeft me beloofd toezicht te houden om na te gaan of er structurele problemen zijn. In de loop van deze week is er een eerste evaluatievergadering met het Vlaams Gewest en De Lijn over de nieuwe verkeerssituatie op de Liersesteenweg." JVdPo

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio