Tentoonstelling Trialoog geopend

Tentoonstelling Trialoog geopend

Tentoonstelling Trialoog geopend

Print
Kapellen - Om Kapelse kunstenaars een mooie en geschikte plek te geven om tentoon te stellen, renoveerde de gemeente 't Oud-Gemeentehuis aan de Antwerpsesteenweg 2. Op vrijdag 7 september werd de tentoonstellingsruimte plechtig ingehuldigd.
De nieuwe tentoonstellingsruimte ('EXPOG') bevindt zich in de nieuwbouw en de voormalige veldwachterswoning. De gerenoveerde ruimtes zijn omgebouwd tot een brasserie, en op zolder is er een polyvalente ruimte.

De opening van EXPOG op vrijdag 7 september werd op gepaste manier gevierd met een hedendaagse openingsexpo: Trialoog. Drie kunstenaars die verbonden zijn met Kapellen, Rob Bruyninckx, Rik De Vos en Jan Vanriet stellen tentoon met hedendaagse kunst.

Rob Bruyninckx (66) is geboren en getogen in Kapellen. Hij is schilder, tekenaar, beeldhouwer, ontwerper van ruimtelijke structuren en installaties. Hij stelde o.a. reeds tentoon in Barcelona, Parijs en Dusseldorf. In 1977 haalde hij de Europaprijs.

Rik De Vos (76) werkt en woont in Frankrijk en behoort tot de meest vooraanstaande Vlaamse Realisten, die ook in de rest van Europa goed onthaald wordt. Hij heeft ontelbare tentoonstellingen op zijn actief in o.a. Parijs, Brussel, Antwerpen en Gent en een paar in Kapellen zelf. Hij was cultureel gezant van Frankrijk op de wereld topconferentie van het geheel van franstalige landen in Canada in 1999.

Jan Vanriet (64) woonde een periode in Kapellen en is schilder, graficus, illustrator en dichter. Hij werd directeur van de stedelijke Academie van Hoboken. Hij ontwerpt toneeldecors en maakte de enorme muurschilderingen o.a. op het KBC-gebouw in Brussel en in het metrostation De Brouckère. Exposeren deed hij reeds over heel de wereld. In 2001 ontving hij de vermaarde Van Ackerprijs.

De tentoonstelling Trialoog is toegankelijk elke zaterdag en zondag van 8 tot 30 september van 13.30u tot 18.00u. De toegang is gratis.

Op de foto van l. naar r.: Rob Bruyninckx, Rik De Vos en Jan Vanriet

Roland Haentjens

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio