Poort van Noeveren zorgt voor betere verkeersafwikkeling

Print
Boom -

De ‘Poort van Noeveren’ verbindt de nieuwe bedrijven(terreinen) aan de Rupel met het industrieterrein Krekelenberg. Tevens wordt de Nielsestraat van verkeer ontlast.

Na de heraanleg van het kruispunt Nielsestraat, Rupelweg (Krekelenberg) en de Broekweg is er nu een optimale ontsluiting voor het zwaar en doorgaand verkeer, een verbetering van de leesbaarheid van het wegtracé en een betere verkeersvoorzieningen voor de verschillende weggebruikers.

“We werkten immers een aantal bestaande knelpunten in de Nielsestraat weg voor het fiets- en voetgangersverkeer. Meteen is gezorgd voor een leefbaardere en meer veiligere Nielsestraat”, zegt burgemeester Patrick Marnef. Concreet krijgen de bedrijven Imobrial NV, Marintec, het nieuwe bedrijventerrein KMO-zone Scherpenhoek en de Belgica-werf een rechtstreekse aansluiting op Krekelenberg via de Broekweg.
Via het nieuwe kruispunt wordt het zwaar verkeer via het industrieterrein Krekelenberg geleid, richting banaan en N171/A12-N177 waarvoor de werken in het voorjaar 2013 eindelijk starten. Het goede nieuws voor de Boomse burger is dat de publiek private samenwerking om deze realisatie te bekomen, de Bomenaar geen cent kost.
Hiermee is de volledige klus nog niet ten einde. Op het binnengebied komt een nieuwe parallelle ontsluitingsweg tussen de Rupel en Nielsestraat en ook enkele fietsverbindingen moeten nog afgewerkt worden.
Jan BOE
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio