Minister pleit Tine Gielis vrij

Minister pleit Tine Gielis vrij

Minister pleit Tine Gielis vrij

Print
Laakdal - Pek en veren leken in mei klaar te staan voor burgemeester Tine Gielis, toen vijf gemeenteraadsleden een klacht indienden omdat ze het stemgeheim van de gemeenteraad zou hebben geschonden. Maar volgens minister Geert Bourgeois (N-VA) deed ze niets verkeerd.

In het kasteel van Meerlaer, exact dezelfde plaats waar gemeenteraadsleden Patrik Vankrunkelsven, Fons Verdonck, Freddy Jans, Rik Peys en Richard Laermans in het voorjaar hun persconferentie hielden om de burgermoeder te beschuldigen van een schending van het stemgeheim van de gemeenteraadsleden, lichtte de burgemeester gisteren de pers in over haar absolutie door de Vlaams minister van Binnenlands Bestuur.

Tine Gielis (CD&V/N-VA) kon dan ook met een schrijven van de Vlaamse excellentie zwaaien.

Geen tuchtonderzoek

"Onderzoek van de zaak leverde geen aanwijzing op om een tuchtprocedure op te starten", meldt minister Geert Bourgeois. Zo vlak voor de verkiezingen een pak van het hart van de burgemeester. "Het ging dus om louter stemmingmakerij", concludeert Gielis. "Ze speelden duidelijk op de vrouw. Allesbehalve eerlijk vind ik dat."

Gielis zegt geen klacht wegens laster en eerroof in te dienen. Ik heb erover nagedacht, maar daar heeft de burger geen boodschap aan. Ik wil in Laakdal naar een politiek zonder rancune, waar iedereen de deontologie respecteert. En als Patrik Vankrunkelsven daar moeite mee heeft, is dat zijn probleem."

Volgens Vankrunkelsven kraait Gielis te vroeg victorie: "De zaak is nog niet tot op de bodem onderzocht."

MARC HELSEN

Archieffoto Hilde Van Geirt

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio