Duivels pakken 3 punten in Wales

De Rode Duivels hebben in hun eerste wedstrijd van deze WK-kwalificatiecampagne met 0-2 gewonnen in Wales. Vincent Kompany en Jan Vertonghen maakten de doelpunten. Wales speelde meer dan een uur met z'n tienen na de uitsluiting van James Collins.

tmas

De Belgen begonnen slap aan de wedstrijd. Er zat te weinig tempo in het spel en de beste kans was voor Wales, maar de bal eindigde in het zijnet. De Belgen namen het initiatief gaandeweg in handen en drukten de Welshmen terug. In de 25ste hielp Wales-verdediger Collins de Duivels een handje. Na een drieste tackle op Guillaume Gillet kon hij vroegtijdig gaan douchen.

Met 11 tegen 10 waren de Belgen helemaal baas. Er kwamen enkele kleine kansjes, maar scoren lukte vooralsnog niet. Het bleef oppassen voor snelle Welshe counters. In de 40ste minuut werd Gareth Bale plots gevaarlijk, maar hij maakte een fout op Thibaut Courtois. Twee minuten later was het eindelijk raak voor de Duivels. Vincent Kompany kopte een hoekschop voorbij doelman Myhill: 0-1 aan de rust.

Te traag

De tweede helft kwam langzaam op gang. De Duivels voetbalden te traag en slaagden er niet in kansen te creëren. Wales had het moeilijk om de bal in de ploeg te houden, maar kwam enkele keren gevaarlijk opzetten. Jan Vertonghen trapte in de 83ste minuut alle twijfels weg toen hij een vrije trap in de linkerbenedenhoek knalde. Eindstand 0-2.

Foto Belga

MEER OVER Rode Duivels

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL