Wisselend succes voor Belgen op Paralympics

Wisselend succes voor Belgen op Paralympics

Wisselend succes voor Belgen op Paralympics

Print
De Belgen kenden donderdag wisselend succes op de achtste dag van de Paralympische Spelen in de Britse hoofdstad Londen. Bocciaspelers Kirsten De Laender en Pieter Cilissen konden individueel niet wat ze wel in team konden en maken geen kans meer op een medaille. Kris Bosmans spurtte in de wegrit C1-2-3 naar een vijfde plaats. Het tafeltennisteam (klasse 8) ging onderuit tegen Polen en zal ook geen medaille behalen.

De dag begon nog eens met de jonge zwemmers Yannick Vandeput (17) en Tamara Medarts (18), ditmaal op hun favoriete nummer: de 100 meter schoolslag (cat. S14). Medarts (verstandelijke handicap) kwam uit in de tweede kwalificatiereeks, waarin ze derde eindigde met een tijd van 1:23.51. Hiermee mocht de jonge Medarts naar de finale met de zesde tijd van alle finalisten. Daarin pakte Medarts de zevende plaats, deze keer met een tijd van 1:24.58. Voor de jonge zwemster een goede leerschool richting Rio.

Yannick Vandeput eindigde in zijn kwalificatiereeks zevende. Zijn Spelen in Londen zitten er ook op. Na afloop gaf hij ook aan dat hij al met zijn hoofd in Rio zit.

Topfavoriet wordt vijfde

Koen Reyserhove (geamputeerd linkeronderbeen) reed vandaag zijn wielerwedstrijd op de weg. In de categorie C4-5 moesten de renners een parcours van 80 kilometer afleggen op het circuit van Brands Hatch. Reyserhove kende echter pech en moest opgeven. Daarna was het de beurt aan regerend wereldkampioen Kris Bosmans (trombose op zijn 18 jaar) in de categorie C1-2-3. Dit over een afstand van 64 kilometer. Bosmans was topfavoriet, maar kon zich niet op het podium fietsen. Hij strandde in een spurt met 12 renners op de vijfde plaats.

Het Belgische tafeltennisteam (klasse 8) met Marc Ledoux, Mathieu Loicq en Ben Despineux heeft niet kunnen stunten tegen regerend wereldkampioen Polen. Na de moeizame kwalificatie voor de kwartfinales, verloor het met 3-2 van Polen. België ligt hiermee uit het toernooi. De Paralympics in Londen waren geen succes voor de Belgische tafeltennissers.

Individuele competitie boccia

In de individuele competitie boccia moesten Kirsten De Laender en Pieter Cilissen (foto) in actie komen. De Laender (19) won makkelijk haar eerste wedstrijd tegen de Spaanse Sandra Pena Cortes met 8-2, maar verloor in de kwartfinale tegen de Portugese Jose Macedo met 1-4. Ook Cilissen (34) verloor donderdag. In de achtste finales verloor hij van de Zuid-Koreaan Kim Han-Soo met 2-5. Enkel De Laender blijft nog over in het individuele bocciatoernooi, want zij mag nog een wedstrijd spelen voor de plaatsten tussen vijf en acht, een medaille zit er dus niet meer in.

Tot slot speelde de rolstoelrugbyploeg zijn tweede groepswedstrijd. Tegen Canada kon ons land opnieuw niet overtuigen. Het verloor met 58-50 en is met nog één poulewedstrijd te spelen al zeker van de uitschakeling.

MEEST RECENT