Marie Vinck in serie over vete tussen wijnmakers

Marie Vinck in serie over vete tussen wijnmakers

Marie Vinck in serie over vete tussen wijnmakers

Vtm heeft een nieuw familie-epos aangekondigd: Zuidflank, over een vete over wijngrond. Hoofdrollen zijn er voor Marie Vinck en Stan Van Samang.

ikerremans

Het is vtm menens met eigen fictie. Nog maar pas zijn twee nieuwe topreeksen gestart (zondag 'Deadline 14/10', maandag 'Clan'), of er wordt alweer een nieuwe aangekondigd.

Het verhaal van 'Zuidflank' draait rond een familievete die al enkele generaties aansleept. De eigenaren van een wijnkasteel bezitten 25 hectare grond, maar de zuidflank, 2 ha groot en het beste stukje grond, moeten ze van een andere familie huren.

Jan Sobrie en Marie Vinck spelen het jonge koppel dat op het wijnkasteel woont. Stan Van Samang is de opponent. Dirk Roofthooft speelt de vader van Jan Sobrie, Katelijne Verbeke is de moeder van Stan Van Samang.

De opnamen van Zuidflank beginnen op 24 september en zullen lopen tot juni 2013. Producent is Dirk Impens van Menuet. Zijn productiehuis is bijzonder actief want het tekent ook voor 'Code 37<', 'Deadline 14/10', 'In Vlaamse Velden' en de bioscoopfilm 'The broken Circle Breakdown'.

RdC

Vastgoed

Jobs in de regio