Scheidsrechter werpt shirt boos weg en verlaat veld

Niet de dikbetaalde vedetten van Anderlecht of Club Brugge, maar de anonieme scheidsrechter Luc Bosmans (40) stal afgelopen weekend in het vaderlandse voetbal het meest de show. Na enkele incidenten tijdens de provinciale wedstrijd tussen Wuustwezel en Gooreind sloegen bij hem de stoppen helemaal door.

jatimmermans

De toeschouwers van de voetbalwedstrijd Wuustwezel-Gooreind in eerste provinciale wisten zondag niet wat ze zagen. Seconden na zijn laatste fluitsignaal ontblootte scheidsrechter Luc Bosmans het bovenlijf en wierp boos zijn shirt op de grond. Kokend van woede en totaal ontredderd, om het tumult na zijn drie rode kaarten aan de thuisploeg, kondigde de man aan zijn fluitje op te bergen.

"En ik denk nog steeds aan stoppen", was de 40-jarige Luc Bosmans uit Herent maandag, na een nachtje slapen, amper bekomen. "Wat ik zondag heb meegemaakt, slaat alles. Ik heb er amper van geslapen. De hele nacht heeft de film door mijn hoofd gespookt. Nooit, in mijn carrière van 23 jaar en meer dan 500 matchen, ben ik zo hard beledigd. Nooit heb ik zo hard naar het einde van een match afgeteld, nooit was ik zo blij dat het gedaan was."

Scheldwoorden

Opmerkelijk: niet het gedrag van de spelers maar van de supporters van Wuustwezel was er voor Bosmans te veel aan. "Naast het veld zijn alle regels van fatsoen met de voeten getreden. Als de fans 'vuile zwarte' hadden geroepen, had ik dat kunnen plaatsen, maar ze werden te persoonlijk. Het bleef maar scheldwoorden regenen."

"Al was de spreekwoordelijke druppel dat iemand uit de tribune een pint bier over mij heen kapte. Zonder tussenkomst van een clublid van Wuustwezel zat ik zelfs volledig onder de kriek. Ik kan nog meer respect opbrengen voor de speler die mij omverliep dan voor zo'n achterbakse daad. Het toppunt van lafheid was dat."

STEVEN BERGHMANS

Foto Mia Uydens

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL