De A-iconen (7): Antwerpen-Centraal

De A-iconen (7): Antwerpen-Centraal

De A-iconen (7): Antwerpen-Centraal

Print
Tien weken lang laat uw krant u kennismaken met tien Antwerpse iconen, de zogenaamde A-iconen, een initiatief van de A-club. Na deze reeks kunt u uw stem uitbrengen en kiest u wat hét Antwerpse symbool wordt. Vandaag deel 7: het Centraal Station.

Het Centraal Station kunnen we toch een van de parels van Antwerpen noemen. Met zijn prachtige koepel die 75 meter de hoogte ingaat, heeft dit monument alles wat het moet hebben. Niet voor niets wordt het ook wel de Spoorwegkathedraal genoemd. Erik Van Looy heeft er de mond van vol.

“Als ik naar de cinema ga, wil ik overweldigd worden. Dat gevoel krijg ik elke keer als ik het station binnenkom. Dat heeft met spektakel te maken, maar ook met pure schoonheid en beide vind ik hier terug. Eender waar ik binnenkom, word ik overweldigd door de grootsheid, door de stijl en krijg ik een wauw-gevoel."

"Ik heb altijd een prettig gevoel om hier rond te lopen, ook al passeert er wel 60.000 man per dag. De locatie leeft en ik denk dat het daarom mijn favoriete plek is. Het is een stad op zichzelf. Een stad in de stad.”

Uw stem telt ook

Als Antwerpenaar bent u ongetwijfeld ook trots op een gebouw, een plaats of een figuur. In 2007 kon u voor de eerste keer uw stem uitbrengen. Vijf jaar lang stond de kathedraal op de eerste plaats. Benieuwd wat het dit jaar zal worden, want er zijn wel een aantal nieuwe iconen bijgekomen.

Vandaag kon u lezen waarom het Centraal Station zo belangrijk is voor de stad en voor Erik Van Looy. Tien weken lang worden de A-iconen in de schijnwerpers gezet door telkens een andere A-ambassadeur. Op het einde van de reeks is uw mening belangrijk. Dan kunt u uw stem uitbrengen en kiest u wat voor u hét symbool van Antwerpen is.

Foto Dirk Kerstens

Nu in het nieuws