Badboot blijft langer open

Contractueel is afgesproken dat de Badboot in het Kattendijkdok openblijft tot 15 september, maar eigenaar Philip de Prest heeft dit weekend beslist om twee weken langer open te blijven. In het beste geval sluit de Badboot pas eind oktober.

jrosquin

Tegelijk met de opening van de Badboot kwam de zomer naar Antwerpen, en mede daardoor zijn de eerste twee weken van de Badboot meer dan geslaagd. Eigenaar Philip de Prest telde tussen de 13.000 en 14.000 bezoekers. “We hebben dagen gehad met 1200 zwemmers per dag, daar hadden we niet op durven hopen”, vertelt hij.

De kinderziektes waar de Badboot mee te maken kreeg, zijn ondertussen opgelost. “De vloeren van de kleedkamers en de trappen waren bijvoorbeeld heel glad, dus daar hebben we extra antislip opgezet”, zegt Philip de Prest. “Het douchewater was niet zo warm, maar dat is ondertussen op temperatuur. Net zoals het water van het zwembad zelf. Ondertussen is dat 28 tot 29 graden Celcius.”

Als het weer goed blijft, houdt Philip de Prest de mogelijkheid open om de Badboot tot half of zelfs eind oktober open te houden. In de tweede week van november wordt het zwembad dan omgevormd tot ijsbaan. In de week van 15 november gaat die open. Tot eind februari kan er dan worden geschaatst.

Ook de evenementenzaal van de Badboot loopt goed. Vorige week was er al een bedrijfsfeest. Afgelopen weekend ging er een feest niet door omdat de voorafbetaling niet was gebeurd. Maar voor september staan er al veertien evenementen ingeboekt.

De komende drie jaar blijft de Badboot in het Kattendijkdok liggen. Daarna wordt gezocht naar een andere locatie op het Eilandje.

Maaike Floor

www.badboot.be

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER badboot