Marcel Vanthilt met fiets naar villa in zijn Antwerpen

Sinds dit weekend staat de Villa Vanthilt in Antwerpen. Drie weken lang zendt de Antwerpse presentator zijn talkshow uit vanop de Godefriduskaai, tussen het Felixpakhuis en het MAS. En daar is hij blij mee. “Nu kan ik eindelijk met de fiets naar mijn werk.”

jrosquin

Het is al een drukke zomer geweest voor Marcel Vanthilt. Hij heeft er al vijftig uitzendingen van Villa Vanthilt opzitten en in september komen daar nog eens vijftien talkshows bij.

De uitzendingen vanuit Antwerpen zijn pas op het laatste moment ingepland. In eerste instantie zou de nieuwe talkshow van Freek Braeckman en Tomas De Soete, die trouwens vanuit het Zuiderpershuis wordt uitgezonden, in september al beginnen. Maar omdat de VRT het niet zag zitten om het nieuwe programma na drie weken al te onderbreken voor verkiezingsprogramma’s, werd de lancering uitgesteld en vulde Marcel Vanthilt het gat op.

“Voor mij is het heerlijk om vanuit mijn eigen stad te werken”, zegt Marcel Vanthilt enthousiast. “Ik rijd gewoon met mijn fiets langs de kaaien en ik ben in de studio."

Verkiezingen

Villa Vanthilt zal de komende weken ook aandacht besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er komt een nieuwe rubriek waarin achtereenvolgens Ivan De Vadder en Goedele Devroy verkiezingsthema’s aansnijden. Maandag is dat bijvoorbeeld de manier waarop je beter niet campagne kunt voeren.

Het staat vast dat er zeker extra aandacht voor Antwerpen zal zijn. “De stad is opnieuw het interessantst deze verkiezingen, en hier komen de meest spraakmakende politici op. Dan lijkt het me logisch dat we veel aandacht voor Antwerpen hebben”, zegt Marcel Vanthilt.

Muziek

Iedere avond is er ook een muziekgroep te gast, die na afloop van het programma nog een paar nummers speelt voor het publiek. Maandag komt actrice Veerle Baetens langs, die met haar groep Dallas zal optreden. Dinsdag zijn The Opposites te gast en woensdag komt Geike Arnaert.

Andere gasten volgende week zijn schrijver Herman Brusselmans (maandag), actrice Lien Van de Kelder (dinsdag) en mediamadammen Lisbeth Imbo en Annelies Van Herck (woensdag), die komen vertellen over het nieuwe Canvas.

Maaike Floor

Foto: Ludo Mariën

Villa Vanthilt, ma-do 21.35u, zo 20.25u op Eén

Vastgoed

Jobs in de regio