Neonazi aanstoker rellen KSA-fuif

Neonazi aanstoker rellen KSA-fuif

Neonazi aanstoker rellen KSA-fuif

Print
Thomas B., terreurverdachte en kopstuk van de groepering BBET (Bloed, Bodem, Eer en Trouw), was een van de aanstokers van de rellen zaterdagnacht in het Oost-Vlaamse Buggenhout.

Op een KSA-fuif in het centrum van Buggenhout kwam het tot een zware vechtpartij waarbij ook enkele gewonden vielen. Eerst werd geknokt op de fuif, nadien ging het op straat verder. Thomas B., bekend bij het gerecht voor zijn betrokkenheid bij het radicale BBET en het internationale Blood and Honour, lokte de vechtpartij mee uit.

Nadat de eerste politiewagens waren gearriveerd, kwamen vijftien leden van een motorbende ter plaatse om de ex-beroepsmilitair te helpen bij zijn gevecht met een andere fuifganger.

Die man, die heel wat klappen incasseerde, kon worden afgezonderd in een combi. Die werd nadien door de motards nog achtervolgd. Toen er meer politie kwam, verdwenen de vechtersbazen. Niemand is aangehouden.

Thomas B. is afkomstig uit Buggenhout en wordt vervolgd voor terrorisme. Hij zou samen met zijn kompanen van BBET een terreuraanslag hebben gepland.

SVOV

Archieffoto: Belga
Thomas B.

Lees ook: KSA-fuif ontaardt in vechtpartij met motorbende

Nu in het nieuws