Uilse tetjes maken plaats voor pompoenpralines

Print

Uilse tetjes maken plaats voor pompoenpralines

Essen -

Zondag 2 september pakte ’t Bakkershuizeke uit met een nieuwe creatie.
Kevin Demedts (17) stelde zijn pompoenpralines voor aan de bezoekers van de buurtrommelmarkt op Over d’Aa. De pralines worden op ambachtelijk wijze vervaardigd uit echte Callebaut chocolade en een vulling op basis van pompoenlikeur in opdracht van vzw Pompoenfeesten Wildert.


“In eerste instantie ben ik beginnen experimenteren met chocolade en echte pompoenen. Maar omdat een pompoen voor het grootste gedeelte uit water bestaat was dat geen goede combinatie. Het concept werd dus geen succes. Daarom ben ik aan de slag gegaan met de pompoenlikeur. Die likeur heeft de vzw van de Wildertse Pompoenfeesten dit jaar op de markt gebracht naar aanleiding van 13de Pompoenfeesten op 7 oktober. In ben toch wel een half jaar bezig geweest om de juiste formule en de juiste verhoudingen te vinden. Maar vandaag ben ik fier mijn pralines te kunnen voorstellen. In totaal zijn het elf verschillende pralines geworden: hazelnoot en giandaja, pompoen met huisgemaakte marsepein, pompoentruffelcréme en vijf kindvriendelijke pralines zonder likeur. Alle pralines zijn verkrijgbaar in een wit, melk of puur jasje.”

Vorig jaar presenteerde Kevin zijn Uilse tetjes aan het publiek. Tijdens de straatfeesten op Over d’Aa kon je hem aan het werk zien bij het maken van die tetjes en natuurlijk ook zijb pompoenpralines.

MaT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio