Beerschot wint met 2-0 van KV Mechelen

Beerschot wint met 2-0 van KV Mechelen

Beerschot wint met 2-0 van KV Mechelen

Print
In de eerste wedstrijd van speeldag 6 in de hoogste voetbalklasse heeft Beerschot zaterdag met 0-2 gewonnen op het veld van KV Mechelen. Funso Ojo opende na 16 minuten de score. Vlak voor affluiten verdubbelde Hernan Losada de score voor de bezoekers.

Beide ploegen voerden één wijziging door in vergelijking met het basisteam van vorige week. Harm van Veldhoven hield Biset op de bank en gaf Boris Pandza zijn tweede basisplaats van het seizoen. Beerschot kon van bij de aftrap weer rekenen op een fitte Mununga ten nadele van Galesic.

Onderhoudend matchbegin

Het matchbegin van de twee teams was onderhoudend zonder echt grote kansen maar vanaf de tiende minuut drukte de thuisploeg onder impuls van een sterke Destorme Beerschot tegen het doel. Na een fraaie combinatie tussen Chen en Cordaro op rechts besloot Destorme spectaculair op Stijnen en op de daaropvolgende corner moest Coulibaly een kopbal van diezelfde Destorme van de lijn halen.

0-1 Ojo

Toch waren het de bezoekers die niet veel later op voorsprong klommen dankzij een reeks defensieve missers van Malinwa. Linksback Van Loo liet Mununga veel te makkelijk voorzetten, Ojo kon moederziel alleen naar doel knikken aan de tweede paal en ook Renard ging niet helemaal vrijuit op de kopbal van de ex-PSV'er.

In tegenstelling tot de voorbije twee weken toonde KV zich niet van slag en ging het op zoek naar een snelle gelijkmaker. Eerst moest Stijnen een knappe reflex bovenhalen op een kopbal van Destorme na een corner en even later had Junker veel meer moeten doen met een vrije schietkans aan de verste paal.

De Mechelse storm ging weer liggen en de laatste tien minuten voor rust waren weer voor Beerschot. Wuytens schoot van in de kleine rechthoek in het zijnet en een erg bleke Van Loo liet zich keer op keer rollen door ex-ploegmaat Mununga. De West-Vlaming mocht van geluk spreken dat ondanks het goede spel van zijn ploeg voor rust de 0-2 niet viel door zijn zwak verdedigen, hij bleef na de rust dan ook begrijpelijkerwijze in de kleedkamer voor Ghomsi.

Mindere tweede helft

De tweede helft begon heel wat minder veelbelovend dan de eerste. Beerschot kroop naar achteren en KV Mechelen leek daar geen remedie voor te kunnen bedenken. Destorme, beresterk voor de pauze, viel sterk terug en niemand anders kon zijn rol als voortrekker overnemen. Bij een tegenprik testte De Decker de vuisten van Renard maar na het uur nam Malinwa opnieuw de overhand in het spel en kon het opnieuw dreigen.

Op het uur moest Stijnen zich reppen, nadat hij eerst de bal had gelost, om De Petter van een doelpunt te houden en tien minuten later mocht hij ploegmaat Nyoni op zijn blote knieën bedanken toen die een zeker doelpunt van Junker op voorzet van Enevoldsen op miraculeuze manier van de lijn wegwerkte.

KV kende niet veel later nog meer pech in de afwerking toen een kopbal van De Petter, de gevaarlijkste man na rust, de lat streelde. In het slotkwartier drong KV Mechelen nog aan, vooral via een bedrijvige Cordaro op de rechterkant, maar echt grote kansen kon het niet meer afdwingen, mede door goed verdedigen van de Antwerpse defensie.

0-2 Losada

In de extra tijd kreeg het zelfs nog een tweede goal te verwerken. Losada rukte op op de counter en leek aanvankelijk geen oog te hebben voor twee vrijstaande ploegmaats maar knalde dan met een droge pegel KV met de neus op de harde feiten. Met deze 0-2 nederlaag blijft KV Mechelen na een goede start achter met een 1 op 12 uit zijn laatste vier wedstrijden. Beerschot nestelt zich met een tweede opeenvolgende overwinning in de middenmoot.

ThSt

KV MECHELEN: Renard - Chen, Pandza (69' Diabang), De Witte, Van Loo (46' Ghomsi) - De Petter, Destorme, Van Tricht (62' Henkens) - Cordaro, Enevoldsen - Junker
BEERSCHOT: Stijnen - Oztürk, Brillant, Mikulic, Nyoni - De Decker, Wuytens (87' Malul), Ojo - Mununga (90' Francois), Losada - Coulibaly

Doelpunten: 16' Ojo 0-1, 91' Losada 0-2
Gele kaarten: 28' Nyoni (fout), 41' Van Loo (fout), 55' Oztürk (spelbederf), 66' Chen (fout), 82' Henkens (protest), 88' Stijnen (tijd rekken)
Scheidsrechter: Geldhof
Toeschouwers: 10.000

Door de zege wipt Beerschot naar een voorlopige gedeelde zevende plaats in de stand met 7 op 18. KV Mechelen is dertiende met 5 op 18.

Zaterdagavond worden nog vier wedstrijden gespeeld: Lierse - OHL, Charleroi - AA Gent, Zulte Waregem - Bergen en Waasland-Beveren - Cercle Brugge.

Zondag staan de toppers Club Brugge - Standard (14u30) en Anderlecht - Genk (18u) op het programma, net als Lokeren - Kortrijk (20u30).

MEER VOETBALNIEUWS