60.000 muziekaanbidders leven zich uit op Laundry Day
 (  fotoalbum)

60.000 muziekaanbidders leven zich uit op Laundry Day (+ fotoalbum)

60.000 muziekaanbidders leven zich uit op Laundry Day (+ fotoalbum)

Print
Zaterdag tot middernacht konden 60.000 fuifbeesten zich volledig laten gaan op de bonkende beats van Laundry Day in Antwerpen. De vijftiende editie van het dance-evenement was uiteindelijk helemaal uitverkocht.

Op Laundry Day draait dit jaar alles rond religie en spiritualiteit en dat merk je al na een blik op het festivalterrein. Een boeddhistische tempel, een kathedraal of een piramide, alle podia zijn omgetoverd tot plekken van gebed en verering.

De twaalf uur durende muzikale hoogmis wordt geleid door 120 profeet-dj's zoals Dimitri Vegas & Like Mike, Goose, Arsenal, Sound of Stereo, Sweet Coffee en Murdock. Om het plaatje helemaal af te maken, hebben de organisatoren een officiële aanvraag ingediend om Laundry Day als eredienst te laten erkennen.

Laundry Day begon vijftien jaar geleden als een klein straatfestivalletje in de trendy Kammenstraat, maar barstte daar gaandeweg uit zijn voegen. Het festival verhuisde daarna naar het Eilandje, maar werd daar ook te groot voor. Enkele jaren geleden streek Laundry Day dan op de terreinen van Nieuw-Zuid achter het justitiepaleis neer.