Kasteel withof sluit alweer de deuren

De prestigieuze horecazaak Kasteel Withof in Maria-ter-Heide heeft de deuren gesloten. Wie de zaak telefonisch contacteert, krijgt te horen dat Kasteel Withof wegens onvoorziene omstandigheden tijdelijk gesloten is.

Jan Brys

Kasteel Withof is sinds donderdag gesloten. Maître d'Hôtel Hedi Oussaifi nam begin juli al ontslag omdat hij zich niet meer akkoord kon verklaren met de gang van zaken in de horecazaak. "Cees den Braven heeft in januari van dit jaar iemand aangesteld die de zaken verkeerd aanpakte. Die man kende eigenlijk te weinig van horeca. Veel personeelsleden namen dan ook ontslag. Jammer dat er niet werd ingegrepen", zo zegt Hedi.

In juli 2005 opende het restaurant de deuren. De Nederlander Cornelius den Braven investeerde rijkelijk in dit mooie kasteel. Als manager werd Jurgen Lijcops aangetrokken en Peter Cocquyt werd chef-kok. Met Martijn Soen en Stefaan Camerlinck werden twee jonge veelbelovende sommeliers aangetrokken. In 2008 stak de Nederlandse geldschieter een tandje bij en trok twee Franse topchefs aan. Bedoeling was een tweede ster te verwerven. Bernard en Mathieu Pacaud sleurden een flinke hap uit het budget. Dat bleek met de jaren moeilijk houdbaar, want op een bepaald ogenblik kwam de zaak in moeilijkheden. In 2009 besloot eigenaar den Braven dan de deuren te sluiten en het hele gebouw te koop te stellen. De vraagprijs was 8,5 miljoen euro. Daarvoor heeft men dan wel een woonoppervlakte van 1088 vierkante meter en een keuken van 350 vierkante meter. Het gebouw raakte echter niet verkocht. Den Braven besloot dan de zaak opnieuw te openen, maar dan in een totaal vernieuwde versie, tot vorige donderdag dus.

Jan Brys

Archieffoto

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio