Ludieke protestactie tegen besparingen van De Lijn

Ludieke protestactie tegen besparingen van De Lijn

Ludieke protestactie tegen besparingen van De Lijn

Print
Antwerpen - Op de busterminal aan de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen heeft een vijftiental leden van de actiegroep 'Antwerpenaars tegen besparingen' geprotesteerd tegen de besparingsmaatregelen bij De Lijn die zaterdag van kracht zijn gegaan. De vervoersmaatschappij moet 60 miljoen euro besparen en dat vertaalt zich in buslijnen die worden geschrapt of beperkt en minder trams op bepaalde lijnen.

"We zullen niet enkel langer moeten wachten op de bus of op de tram, maar de kans is groot dat ze dan ook nog eens overvol gaan zitten. De officiële maximumcapaciteit van de trams komt nu immers overeen met zeven personen per vierkante meter", zegt Luc Wendelen, die zelf buschauffeur bij De Lijn is en militant bij de socialistische vakbond ACOD.

'Antwerpenaars tegen beparingen' organiseerde daarom een ludieke protestactie. Reizigers werd gevraagd om met zeven personen op één vierkante meter te gaan staan om hen voor te bereiden op de capacititeitsproblemen. "Mensen reageerden enthousiast op onze actie en waren het met ons eens dat het besparingsplan een slecht idee is", zegt Wendelen.

Deze actie vormde de start van een campagne voor meer en beter openbaar vervoer, die zal uitmonden in een betoging op zaterdag 6 oktober.

Archieffoto JVDP
Franklin Rooseveltplaats

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio