Federale politie ontmantelt cannabisplantage in villa

Federale politie ontmantelt cannabisplantage in villa

Federale politie ontmantelt cannabisplantage in villa

Print
Lier - De federale gerechtelijke politie (FGP) heeft in een villa aan de Beatrijslaan 4 een cannabisplantage opgerold. Vier Nederlanders zijn aangehouden.

Speurders van de federale gerechtelijke politie van Mechelen hebben bij de inval een cannabisplantage met 1200 plantjes ontmanteld. De inval vond vorige week plaats, maar in belang van het onderzoek werd de zaak nog niet eerder bekendgemaakt.

Het speurwerk van de FGP is overigens al bijna een jaar aan de gang. Na een tip van iemand uit het Lierse werden maandenlange observaties uitgevoerd.

"Er kwamen vooral veel Nederlandse wagens op en aanrijden. Dat maakte de zaak verdacht en vergde intensief speurwerk", zegt parketwoordvoerster Nele Poelmans. Bij de inval in de alleenstaande villa werden vier Nederlanders uit Bergen-op- Zoom in de boeien geklonken.

"In de villa werd een professionele plantage met 1200 oogstrijpe cannabisplanten aangetroffen", zegt Poelmans. De vier opgepakte Nederlanders zijn allemaal tussen de 41 en 52 jaar. Het viertal is deze week door de raadkamer in Mechelen bevestigd, waardoor ze allemaal al zeker een maand in de cel blijven.

Achter een van de ramen van de villa hangen enkele kindertekeningen, wellicht om de indruk te wekken dat er een familie woonde.

LDN, CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio