Mindervaliden genieten van tochtje op de moto

Print

Mindervaliden genieten van tochtje op de moto

Wuustwezel - De Zandbergrun is een jaarlijkse tocht waarbij mindervalide personen meerijden met zijspanmotoren. Motorrijders uit België, Nederland en Frankrijk zetten zich vrijwillig in om elk jaar opnieuw een tocht van 70 kilometer af te leggen doorheen de Noorderkempen.

"Het is al de 26e keer dat we dit organiseren. Als we telkens opnieuw zien hoeveel lachende gezichten er zijn, kunnen we het niet over ons hart krijgen om ermee te stoppen", zegt organisator Marc De Meester uit Wuustwezel. "In totaal rijden er 115 mindervalide personen mee in de zijspan. Zij komen uit instellingen maar ook particulieren konden zich inschrijven".

De lange tocht ging van start op het Achter D'Hovenplein in Wuustwezel en vervolgde zijn weg door Brecht, Westmalle en Vorselaar tot aan de Bierhoeve in Arendonk. Daar werd een tussenstop ingelast. Daarna zetten de motards hun tocht verder naar Wuustwezel, waar een warme maaltijd wachtte en een optreden van coverband Nerveus.

"Het leukste aan de tocht is dat ik mindervalide personen kan laten mee genieten van mijn hobby. Dat maakt het supergezellig", aldus motard Steven Mans (62) uit Eygelshoven.

GRWO

Foto's: W&F


Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio