Don Boscoschool breidt uit met Dobozaal

Don Boscoschool breidt uit met Dobozaal

Don Boscoschool breidt uit met Dobozaal

Print
Sint-Niklaas - De Don Boscoschool wordt uitgebreid met een turn- en eetzaal en acht nieuwe klassen. Begin volgend jaar wordt hiervoor de aanpalende Dobozaal platgegooid.

De Don Boscoschool in de Tulpenstraat viert dit jaar haar zestigste verjaardag, en laat die gebeurtenis niet zonder memorabel besluit voorbijgaan. De lagereschool zal nieuwe lokalen onderbrengen in de nu uitgeleefde Dobozaal, een parochiezaal die vooral vroeger veel gebruikt werd door allerlei verenigingen.

De vzw Parochiale Werken gaf het Dobocentum in erfpacht. "In de nieuwbouw zal plaats zijn voor een nieuwe eet- en turnzaal, zes gewonen leslokalen, twee zorglokalen en een aantal burelen", zeggen directeurs Marc Alenus en Bert Verstraete. "Het idee is voor een eerste keer in 2001 opgeworpen, maar traag draaiende papiermolens en het zoeken naar voldoende financiële middelen, hebben het project elf jaar uitgesteld." De school kan voor de uitbreidingswerken rekenen op subsidies van de Vlaamse Overheid.

"Dertig procent van het bedrag, waarop we nu nog geen cijfer kunnen plakken, moeten en kunnen we zelf bijeensprokkelen." Met meer dan 500 kinderen is de Don Boscoschool een van de grootste basisscholen van Sint-Niklaas en met de nabijheid van de Destelwijk en het verjongen van de Priesteragiewijk groeide de nood aan lokalen de laatste jaren nog.

"Met de nieuwbouw kunnen we veertig extra kinderen een plaats geven. Nodig, want het aantal aanvragen groeit elk jaar", vullen Alenus en Verstraete aan. De school wil een rol blijven spelen in het wijkgebeuren. "De parochiale verenigingen die vroeger de zaal gebruikten, zullen dan ook altijd welkom blijven." Een exacte timing voor de werken is nog niet vastgelegd, maar de afbraak van de Dobozaal zal voor begin 2013 zijn.

Sophie Pycke

Foto Gert Cools

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio