Parkeerperikelen opgelost: bewoners krijgen bewonerskaart

Parkeerperikelen opgelost: bewoners krijgen bewonerskaart

Parkeerperikelen opgelost: bewoners krijgen bewonerskaart

Print
Heel Linkeroever wordt een blauwe zone. Dat betekent dat bezoekers een parkeerschijf moeten leggen. De bewoners krijgen allemaal een bewonerskaart.

Twee maanden geleden werd in enkele straten op Linkeroever het betalend parkeren ingevoerd. Dat veroorzaakte een storm van protest. Mensen van buiten Linkeroever moesten betalen of een parkeerschijf leggen. Het ging vooral om pendelaars die vanaf daar het openbaar vervoer namen naar de rechteroever. Het gevolg was dat sommigen hun wagen dan net buiten deze zone parkeerden, wat weer voor een grote parkeerdruk zorgde in die wijken. Ook de Antwerpse ombudsdienst ontving hier veel klachten over van bewoners.

Dat nu heel Linkeroever een blauwe zone wordt, kwam er op aansturen van schepen Marc Van Peel (CD&V) en buurtbewoners. Het schepencollege nam een principiële beslissing.

“Waarom wachten op de evaluatie in november, als nu al duidelijk is dat het systeem door iedereen wordt afgewezen”, zegt Van Peel. “Het was nooit logisch om Linkeroever in twee delen te splitsen. Wie in het noorden woont, kon niet meer gratis parkeren in het zuiden. Er kwamen veel klachten over binnen. Ik ben blij dat we dit nu in het schepencollege konden beslissen nog voor de verkiezingen.”

In een blauwe zone kunnen automobilisten maximum twee uur gratis parkeren.

SVW

Foto: Stefaan Van Hul

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio