District stuurt project Nieuw-Zurenborg terug naar af

District stuurt project Nieuw-Zurenborg terug naar af

District stuurt project Nieuw-Zurenborg terug naar af

Print
Met het project Nieuw-Zurenborg wil de stad een nieuw, gemengd woongebied realiseren. Meermaals werden de plannen bijgestuurd, al jaren sleept het project aan. Districtsvoorzitter Chris Anseeuw (foto) zegt nu dat binnenkort vertrokken wordt van een totaal nieuw ontwerp.

Al meer dan tien jaar laaien de discussies rond de plannen met de voormalige Igao-site en de naburige stelplaats van De Lijn op Zurenborg hoog op. De stad wil er een woongebied met een uitgestrekte, groene zone realiseren.

Het project kon de voorbije jaren op heel wat tegenkanting van de buurt rekenen. Niet alleen vrezen zij voor behoorlijk wat overlast door bijkomend verkeer, de ruimte nabij de Ring zou volgens hen hoe dan ook niet de aangewezen plek zijn om een woongebied te realiseren. Liever zien zij het gebied een integrale groene zone worden.

Totaal nieuw ontwerp

Heel wat discussies en studies leidden meermaals tot het bijsturen van de plannen. In een gesprek met de Gazet van Zurenborg zegt districtsvoorzitter Chris Anseeuw nu dat binnenkort vertrokken wordt van een totaal nieuw ontwerp. De bestaande plannen zouden integraal van tafel worden geveegd, wat wil zeggen dat de uiteindelijke realisatie zo mogelijk nog langer op zich laat wachten.

“Er is in de loop van de voorbije jaren te veel veranderd om het niet te doen, zoals die studies over de lawaaioverlast van de Ring. Alles loopt dan ook trager dan verwacht. Maar voor zover ik weet, zal het een gemengd project blijven met als hoofdtonen wonen en park”, zegt districtsvoorzitter Chris Anseeuw.

“De verhoudingen, zowel tussen wonen en park als tussen eengezinswoningen en appartementen, kunnen een beetje veranderen. Dat kan dus bijgestuurd worden. We hebben zes jaar vertraging, maar dat wil niet zeggen dat het zes verloren jaren zijn. We weten ondertussen veel meer over een groene Singel of over de Ring.”

Van Campenhout

Op het kabinet van schepen van Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout wordt het bericht bevestigd noch ontkend. “Dat zou kunnen. Het enige dat we kunnen zeggen, is dat we de resultaten van het plan-MER (het milieueffectenrapport) afwachten. Die resultaten krijgen we eind september”, klinkt het bondig.

Ruben Aerts

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio